Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 024-32132132
  • info@dossiernet.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

De voordelen en de nadelen van crowdfunding

Heb je weleens crowdfunding overwogen? Wat zijn de voordelen en de nadelen?

De voordelen en de nadelen van crowdfunding

Heb je weleens crowdfunding overwogen? Wat zijn de voordelen en de nadelen?

Voor een financiering kun je bij de bank aankloppen, maar crowdfunding is ook een mogelijkheid. Wat zijn de voordelen en de nadelen van crowdfunding?

Banken willen nog weleens lastig doen bij het verstrekken van een financiering. Maar de meeste bedrijven zijn nog steeds grotendeels afhankelijk van banken, dus moeten bedrijven vaak voldoen aan de eisen die banken stellen. Toch zijn er wel alternatieven, bijvoorbeeld crowdfunding. Hier kleven ook nadelen aan, maar de voordelen kunnen groot zijn.

Wat zijn de voordelen van crowdfunding?

Met crowdfunding kunnen investeerders voor een relatief laag bedrag instappen in jouw project. Een investering van honderd euro is voldoende om mee te doen. Door veel kleine bijdragen kun je snel geld bijeen brengen. Je kunt crowdfunding ook combineren met het financieren van een investering bij een bank. Door een deel van het benodigde bedrag bijeen te brengen met crowdfunding, daalt het risico voor de bank. Dat kan bij een bank het verschil zijn tussen een financiering wel of niet rond krijgen. Crowdfunding is ook een stukje marketing. Je brengt jouw product of dienst onder de aandacht van het grote publiek.

Wat zijn de nadelen van crowdfunding?

Het is een volledig andere manier van het verkrijgen van een lening. Eigenlijk moet je jouw vraag om een lening mooi verpakken en proberen om het op deze manier aan de man te krijgen. Vooral als je al een lening bij een bank hebt, kan het uitbreiden van deze lening eenvoudiger zijn. Pas ook op met het privé aansprakelijk zijn voor schulden. Zorg ervoor dat je niet privé aan te spreken bent voor schulden. Dat speelt ook bij een bankfinanciering, maar bij een nieuwe vorm van financieren wordt dit risico vaak over het hoofd gezien. Ook niet alle leningsverzoeken zijn geschikt voor crowdfunding. De reden waarom het geld nodig is kan te complex zijn.

Kijk ook eens naar de alternatieven

Bij grote investeringen kun je ook zoeken naar alternatieven voor het afsluiten van een financiering. Motorrijtuigen worden vaak geleased. Dat is bijvoorbeeld ook mogelijk voor machines en andere grote investeringen binnen je bedrijf. Een andere mogelijkheid is factoring. Je verkoopt als het ware je vorderingen op je klanten. In de praktijk komt het erop neer dat je vorderingen snel krijgt uitgekeerd. Business angels zijn ook in opkomst. Investeerders investeren dan een bedrag in jouw onderneming. Dit kan in de vorm van een lening of de investeerders krijgen aandelen in jouw bedrijf. De investeerders zijn vaak particulieren die kennis over jouw branche hebben.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 13-09-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.